Author : Љубиша Николовски

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Корона, избори и летен одмор

Љубиша Николовски
На залезот на силата на короната, вниманието на граѓаните полека се несочува кон можноста за одење на летен одмор, а на политичарите пак за одржување...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Проф. Др. Дејан Докиќ: Грипот и короната имаат слични симптоми, но разликата е голема!

Во интервју за Слободен печат Проф. Др. Дејан Докиќ говори за непредвидливоста на корона вирусот, како и за сличностите и разликите меѓу него и обичниот...
Ви Препорачуваме Колумни

Реорганизација на медиумите во „корона“ услови!

Љубиша Николовски
Беше само прашање на време кога ќе се случи ова што се случи, лидерите на двете најголеми партии да бидат во изолација поради можност од...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Мерките исти за сите, а сите фирми не се исти

Љубиша Николовски
Коронавирусот речиси едновремено ги разболе граѓаните и економијата. Значи ударот врз населението беше двоен. Некои остана без здравје, некои ќе останат и без работа и...
Вести Скопје Слајдер

Скопје како во филмот „Јас сум легенда“, само без зомби (ФОТО+ВИДЕО)

Љубиша Николовски
Иако неспоредливо со кумановци кои се во карантин уште од петокот, и на скопјани викендот им е кус за пазарање. Продавниците затвораат главно во 14.30...
Ви Препорачуваме Колумни

„Умрел од страв од умирачка“!

Кога си помлад едвај со едно уво слушаш кога постарите говорат за умирачка. А тие знаете како зборуваат: „Слушна ли умрел комшијата“, вели една постара...
Вести Економија Слајдер

Економски мерки: За сите по нешто, за работниците – нешто помалку!

Љубиша Николовски
Ако мерките на Владата можат да се сублимираат во неколку реченици тоа би било: кредити и поволности за фирмите, свеж капитал за банките, цела плата...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Носете маски, не носете маски, држете растојание, туркајте се во автобуси…!

Љубиша Николовски
Таман луѓето се поднаучија да носат маски, како за себе -заштита од корона вирусот, така и како заштита на останатите од нив, од Светската здравствена...
Колумни Слајдер

Америка и Енглеска биќе земља пролетерска!

Љубиша Николовски
Оваа парола не знам дали ја знае помладата генерација Македонци. Помал дел од се уште живите граѓани можеби биле и нејзини сведоци, но добар дел...
Вести Ви Препорачуваме Економија Македонија

Како до економски мерки погодни за сите!

Љубиша Николовски
Граѓаните седат дома во изолација, фирмите не работат или се во слободен пад, тоа е во два збора здравствено-економската состојба во земјава и во светот....