АНАЛИЗА: Кој би победил во војната меѓу Азербејџан и Ерменија?

Ерменија и Азербејџан објавија воена состојба на своите граници околу спорниот регион Нагорно – Карабах. Двете земји се во децениски спор за регионот, а до 1994 беа и во отворена војна. Веќе 26 години таму владее примирје кое е контролирано од ОБСЕ. Но доколку дојде до отворена војна, со какви … Продолжи со читање АНАЛИЗА: Кој би победил во војната меѓу Азербејџан и Ерменија?