Ана Брнабиќ потпишана како премиерка на Хрватска, Србите се потсмеваат: „Сакаат да ја земат“

Ана Брнабиќ, премиерка на Хрватска??/ Фото: Твитер

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска одговараше на прашања за проектот Јадар и компанијата Рио Тинто, а еден детал од телевизискиот пренос го привлече вниманието на твитер заедницата.

Имено, српската премиерка на телевизија беше потпишана како премиерка на Република Хрватска.

Таа грешка предизвика голем број коментари и реакции на Твитер.

„Ај нека биде премиер во својата држава, напиша еден твитер корисник, алудирајќи на тоа дека дедото на премиерката е од Крк.

Па, сакаат да ја земат“, напишал друг.

„Таа постигна напредок, премиерка е на една од земјите на ЕУ, гласи еден од хумористичните коментари.

„Можеби знаат нешто што ние не знаеме, се пошегува друг твитерџија.

Видео на денот