Американски Доминос не успеа да ги убеди Италијаните во нивните пици, го затвори и последниот ресторан

Доминос пица/ Фото Indranil Aditya/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

По седум години откако започна со работа во Милано, американскиот ланец Domino’s pizza ја напушти Италија, откако не успеа да ги придобие Италијанците.

Гигантот на пазарот за брза храна ја затвори и последната од своите 29 продавници на Апенинскиот Полуостров, по борбата да се позиционира во земјата што покажа оти тешко е да се придобие нејзиното население.

Доминос пристигна во Италија во 2015 година и планираше да ги придобие граѓаните со „чисто италијански” состојки.

Плановите на компанијата да ги „намами” Италијанците со достава на пица, беа урнати од пандемијата, откако и домашните пицерии масовно се свртија кон испорака на адреса поради мерките за ограничување со цел да се спречи ширење на коронавирусот.

Видео на денот