МагазинТехнологија

Ако се уште имате Интернет Експлорер во вашиот компјутер, избришете го веднаш! Еве зошто

Луѓе кои се занимаваат со безбедност на интернет открија голем недостаток во овој пребарувач.

Не е само доволно да не користите Интернет Експлорер, потребно е и целосно да го избришите од вашиот компјутер.

Луѓе кои се занимаваат со безбедност на интернет открија голем недостаток во овој пребарувач, кој на хакерите многу лесно им овозможува да крадат податоци од вашиот компјутер.

Најлошото е тоа што вие воопшто не морате ниту еднаш да го отворите овој пребарувач, за неој хакер тоа да го злоупотреби.

Се што е потребно за хакерите да можат да влезат е да го имате исталирано овој пребарувач во вашиот компјутер.

Поради тоа најдобро е веднаш да го избришете и воошто да го немате на вашиот компјутер.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични артикли

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close