Акциска контрола во угостителски објекти во Скопје

Дискотека полиција
Полиција во дискотека / Фото: МИА

Во рамки на проектот „Безбедно лето 2022“, полицијата во период од 00.00 до 2.00 часот спроведе акциска контрола во повеќе угостителски објекти во Скопје.

„При контролата, во еден угостителски објект биле затекнати пет малолетници по полноќ. По документирање на случајот против лицата и правни субјекти ќе бидат поднесени соодветни поднесоци“, информира Министерството за внатрешни работи.

Воедно, од МВР додаваат дека од претставниците на Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат биле констатирани прекршоци во контролираните објекти за што ќе бидат изречени соодветни санкции.

Видео на денот