Аца Лукас сам си го откажа концертот во Охрид: Се извинувам на целата јавност, особено на музичарите во Македонија! (ФОТО)

Фото: Инстаграм

Денеска на социјалните мрежи беше објавено дека во Охрид ќе бидат одржани концерти на неколку српски музички ѕвезди, но ваквата информација наиде на остри критики од страна на јавноста.

Помеѓу овие пејачи, беше најавен и концерт на турбо-фолк ѕвездата Аца Лукас, но истиот тој преку својот профил на Инстаграм напиша соопштение и го откажа неговиот настап.

Неговото соопштение ви го пренесуваме во целост:

– Почитувана публико, мои драги фанови и сите луѓе од Македонија, мислам дека треба со сите вас, како и целокупната македонска јавност да се обратам преку Инстаграм и да појаснам некои работи поврзани со мојот „настап“, кој требаше да се одржи на 1-ви август оваа година.

Пред се поради тие кои не се во оваа работа и не знаат, сакам да појаснам следно: Моите концерти не ги закажувам јас, туку мојот менаџмент. Но, ниту мојот менаџмент не го избира местото за настап, туку некој таму што ќе не повика. За овој настап, лично јас сум информиран пред неколку дена и цело ова време инсистирам организаторите да ни дадат гаранции дека настапот ќе биде регулиран и одобрен од сите областени институции. Со оглед на тоа дека јас највеќе бев запрепастен кога разбрав дека ми е закажан настапот.

До денеска добивав само усмени гаранции од организаторите кои секако не се доволни. Немам причина да се правдам или да зборувам за тоа што ми била намерата да направам по повод овој закажан настап и на крајот не е ни важно.

Важно е ова што сега ќе го напишам: Се извинување до целокупната македонска јавност, особено на македонските музичари и сите уметници во Македонија, кои се принудени да седат дома и да не работаат и со морална обврска дека не сакам утре никој да каже дека се заразил на мој концерт и со извинување до сите оние кои се радуваа на овој концерт, јас ги известувам сите дека концертот на Александар Вуксановиќ – Аца Лукас, нема да се одржи на први август оваа година во Охрид.

Ги поздравувам сите луѓе со добра волја и сите мои фанови во Македонија, каде сите овие години секогаш со големо задоволство и посебна емоција натапувам, како и во сите градови каде имав феноменлани и незаборавни моменти, дружејќи се со сјајната македонска публика.

 

View this post on Instagram

 

Poštovana publiko, moji dragi fanovi, i svi ljudi u Makedoniji, mislim da je prikladno da se svima vama, kao i celokupnoj Makedonskoj javnosti, obratim putem svog instagrama, i pojasnim neke stvari vezane za moj “nastup” koji bi trebao da se održi 1.avgusta ove godine. Pre svega zbog onih koji nisu u ovome poslu, i ne znaju da pojasnim da: MOJE KONCERTE NE ZAKAZUJEM JA, NEGO MOJ MENADŽMENT. ALI NI MOJ MENADŽMENT NE BIRA MESTO NASTUPA PO SVOM NAHODJENJU, NEGO TAMO GDE NAS POZOVU! O ovom nastupu sam LIČNO JA INFORMISAN PRE NEKOLIKO DANA, i sve ovo vreme insistiram da nam organizatori pruže garancije DA ĆE NASTUP BITI REGULARAN I ODOBREN OD SVIH OVLAŠĆENIH INSTITUCIJA. Budući da sam upravo ja NAJVIŠE BIO ZAPREPAŠĆEN KADA SAM ČUO DA MI JE ZAKAZAN NASTUP. DO DANAŠNJEG DANA SAM DOBIO SAMO USMENE GARANCIJE ORGANIZATORA KOJE SVAKAKO NISU DOVOLJNE! NEMAM RAZLOGA DA SE PRAVDAM ILI GOVORIM O TOME ŠTA MI JE BILA NAMERA DA URADIM POVODOM OVOG ZAKAZANOG NASTUPA, I TO NA KRAJU KRAJEVA NIJE NI BITNO! BITNO JE OVO ŠTO ĆU SADA NAPISATI: UZ IZVINJENJE PRE SVEGA CELOKUPNOJ MAKEDONSKOJ JAVNOSTI, A POSEBNO MAKEDONSKIM MUZIČARIMA, I SVIM UMETNICIMA U MAKEDONIJI, KOJI SU PRINUDJENI DA SEDE KOD SVOJIH KUĆA I NE RADE, I UZ MORALNU OBAVEZU DA NIKAKO NE ŽELIM DA SUTRA NEKO KAŽE DA SE ZARAZIO NA MOM KONCERTU, I UZ IZVINJENJE I ONIMA KOJI SU SE RADOVALI KONCERTU, JA OBAVEŠTAVAM SVE DA SE KONCERT ALEKSANDRA VUKSANOVIĆA, ACE LUKASA NEĆE ODRŽATI PRVOG AVGUSTA OVE GODINE U OHRIDU!!! Uz nadu da će ova pošast koja nas je sve snašla brzo proći, i da ćemo se u nekim normalnim uslovima videti uskoro. POZDRAVLJAM SVE LJUDE DOBRE VOLJE, I SVE MOJE FANOVE U MAKEDONIJI, GDE SAM SVE OVE GODINE UVEK SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM I POSEBNOM EMOCIJOM NASTUPAO, U SVIM GRADOVIMA BEZ RAZLIKE, I IMAO FENOMENALNE I NEZABORAVNE TRENUTKE, DRUŽEĆI SE SA SJAJNOM MAKEDONSKOM PUBLIKOM! Pozdrav i želja da sve ovo brzo prodje! • P. S. Pošto, kako sam obavešten u tih nekoliko dana oko 1.avgusta ima još nekoliko izvodjača zakazane nastupe na istom mestu, NAPOMINJEM DA JE OVO ŠTO SAM OBJAVIO ISKLJUČIVO I SAMO U MOJE IME! ACA LUKAS

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on

Видео на денот