Абдулразак Гурна добитник на Нобеловата награда за литература

Добитник на годинашната Нобелова награда за литература е Абдулразак Гурна, роден во Занзибар, Танзанија. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Абдулразак Гурна има објавено десет романи и бројни раскази. Темата за прогонството се провлекува низ неговата работа. Почнал да пишува како 21-годишник во егзил во Англија, и иако свахили му бил прв јазик, англискиот … Продолжи со читање Абдулразак Гурна добитник на Нобеловата награда за литература