60-годишник без одобрение започнал да гради објект од пет ката во Гостивар

Полиција / Фото: МИА

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Гостивар до надлежниот суд поднесе Обвинителен акт против едно лице за кривично дело „бесправно градење” од член 244-а став 1 од Кривичниот законик, соопшти ОЈО Гостивар.

– Обвинетиот 60-годишник, без претходно да прибави градежно-техничка документација, односно одобрение за градење, започнал да гради објект во Гостивар – градба од 5 ката со деловни простории и станбени единици. На 18 јуни овластен градежен инспектор извршил инспекциски надзор – увид на лице место и бил сочинет записник, информираат од гостиварското Обвинителство.

Видео на денот