33.8 C
Скопје

Отворена изложбата „Портали 2019“

Претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева, вчеравечер во Музеј на Град Скопје ја отвори изложбата „Портали 2019“, по повод одбележувањето на 21 март – “Европскиот ден на уметничка креативност“.

Изложбата е организирана од Град Скопје и Музеј на Град Скопје во рамките на проектот CreArt (Мрежа на градови за уметничко творештво) ко-финансиран од програмата „Креативна Европа“ на Европската комисија.

„Портали“ претставува изложбен концепт преку кој Музеј на град Скопје и Градот Скопје, на домашната публика, но истовремено и на европската јавност во периодот од 2018-2021 година ќе им ги претставуваат идеите и делата на плејада млади уметници од Скопје, во рамките на проектот CreArt-Мрежа на градови за уметничко творештво.

На изложбата ќе бидат претставени делата на Александра Ацеска, Ана Јовановска, Ива Станковска, Ивана Мојсовска, Игор Таневски, Кристијан Јованоски, Кристијан Тодоров,Тамара Антевска Бајдевска и Филип Ивановски-Пепе.

Поврзани вести

Генерал Волтерс: Придонесот на С. Македонија во НАТО е од витално значење за мирот и стабилноста на Западен Балкан и Европа

Слободен печат

Филипче: Има некои случувања кои можат да ја загрозат и влошат епидемиолошката состојба

Бугарија братски ја подржува Албанија, но не и Македонија

Љубиша Николовски

Во текот на следните два дена Македонија ќе биде зафатена со температури од портокалова алертна фаза

Слободен печат

Рама: Се надевам дека нема да бараат да се наречете Западна Бугарија оти пак ќе треба да преговарате со Грците

Слободен печат

ВИДЕО | Георгиевски: Охридскиот регион треба да живее во синергија со заштитата, природата и културното наследство

Слободен печат

Остави Коментар