СПОРТ

СПОРТ

Ни­ту Пан­дев не ѝ по­могна на Џе­нова

Џе­но­ва до­жи­веа нов по­раз на до­ма­шен те­рен, от­ка­ко за­гу­би со 1-2 од Ата­ланта. Не по­могна ни­ту ма­ке­дон­ски­от ин­тер­на­ци­о­на­лец Го­ран Пан­дев, кој бе­ше стар­тер на...

„Ме­та­лурзите“ до­ми­ни­раа со Ди­намо

Во по­след­на­та сред­ба од оваа го­дина, „ме­та­лурзите“ ја ос­тва­ри­ја чет­врта­та по­бе­да во СЕХА, што бе­ше оче­ку­ва­на раз­врска би­деј­ќи Ди­на­мо е убед­ли­во нај­сла­ба­та еки­па во...

Штер­бик е нај­до­бри­от свет­ски ра­ко­ме­тар

Во гла­са­ње­то беа вклу­че­ни 30 но­ви­на­ри од 27 земји, ка­ко и по­ве­ќе од 100.000 по­се­ти­те­ли на сај­тот.   Гол­ма­нот на Вар­дар, Ар­пад Штер­бик, бе­ше из­бран за...

Блокотехна продолжува да изненадува

Екипата на Блокотехна продолжува со извонредните игри од стартот на сезонава, остварувајќи одличен резултат со победата над досега непобедливиот Рилски спортист, и тоа среде...

„Кралот“ му донесе нова победа на Кливленд

Леброн Џејмс беше во главна улога на дуелот меѓу Кливленд кавалирс и Атланта хокс, што актуелниот вицешампион ја доби со 123-114. „Кралот“ Џејмс постигна 25...

Партизан му врачи отказ на тренерот

Во пресрет на дуелот со МЗТ Скопје, екипата на Партизан му даде отказ на тренерот Мирослав „Мута“ Николиќ. Иако при потписот на договорот беше најавуван...

Големото срце на Перо Антиќ

Претходно МЗТ Скопје и Работнички приходите од вечното дерби ги наменија токму за Гешовски, но откако не беа собрани доволно средства, Антиќ реши самиот...

Ма­ке­до­ни­ја е фа­во­рит за ти­ту­лата во Европската лига

На по­лу­ди­ри­ги­ра­на­та ждреп­ка од­ржа­на во Лук­сем­бург, Ма­ке­до­ни­ја за­ед­но со Бе­ло­ру­си­ја се нај­де во фа­во­рит­ски­от ше­шир од т.н. „среб­рена“ група, за по­тоа за про­тив­ни­ци да...

Ка­ли­фа е строг кри­ти­чар

Ми­ја Ка­ли­фа до пред из­вес­но вре­ме ва­же­ше за нај­по­пу­лар­на­та порно-ак­тер­ка во све­тот, што ѝ до­не­се ог­ром­на за­ра­бот­ка и мож­ност ра­но да за­ми­не во пен­зија. От­ка­ко...

Ме­си ка­ко Герд Ми­лер

Ли­о­нел Ме­си си­но­ќа го по­сти­гна вто­ри­от гол за Бар­се­ло­на во по­бе­да­та над Ви­ља­ре­ал (2:0), што е не­гов 525-ти по­го­док во дре­сот на ка­та­лон­ски­от клуб. Ар­ген­ти­не­цот...

Не пропуштајте

Заев: Потпишавме значајни документи за граѓаните на Македонија и Албанија, градиме...

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и премиерот на Република Албанија, Еди Рама, имаа заедничка прес конференција, по одржаната меѓувладина седница во...

Придружете ни се Facebook