ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА

СДСМ: Одлуката на Фич ги потврди штетните економски политики

Кредитната агенција Фич ја остави Македонија во групата земји со проблематичен кредитен рејтинг, откако лани го намали кредитниот рејтинг на Македонија за едно ниво,...

Касами не се појави на средбата на албанските партии

Започна средбата на лидерите на албанските партии, кои треба да ги договорат своите ставови околу формирањето влада. Претставници од Алијансата на Албанците, заедно со Али...

СДСМ: Маалски полицаец – наш пријател заштитник во населба!

Граѓаните ќе се чувствуваат безбедни во населбите во кои живеат. Ќе имаат свој пријател заштитник. Тоа ќе биде маалскиот полицаец. Никој да не се...

Рорабакер се извинува за изјавите за поделба на Македонија

Конгресменот од САД, Дејна Рорабакер, неодамна во интервју изјави дека на Балканот треба да се променат границите, а Македонија да се подели на соседите. „Создавањео...

Средба на албанските партии: Очекување на конечен став за нова влада

Денес се среќаваат партиите од албанскиот блок, ДУИ, Беса и Алијансата на Албанците, кои преговараат за формирање на нова влада. Се очекува денес Ахмети да...

Ахмети му испрати на Заев предлог за албанскиот јазик

Ако партиите ги усогласат ставовите по прашањето за албанскиот јазик и другите прашања, се очекува Ахмети да го свика Централното претседателство за да се...

Жер­нов­ски: Ќе се бо­рам за Цен­тар, ја оче­ку­вам под­дршка­та од СДСМ

Вес­та ек­спрес­но ја пре­не­соа пров­ла­ди­ни­те пор­та­ли об­ја­ву­вај­ќи ек­склу­зив­но де­ка СД­СМ ќе се от­ка­жел од ак­ту­ел­ни­от гра­до­на­чал­ник на Цен­тар на прет­стој­ни­те ло­кал­ни из­бори, за смет­ка...

За Села се неприфатливи досегашните предлози за употреба на албанскиот јазик

Предлозите на СДСМ за употреба на албанскиот јазик, за кои се зборува во јавноста, се неприфатливи за Зијадин Села. Претседателот на Движењето за реформи...

77 отсто од граѓаните на Македонија се за влез во ЕУ

Доколку следната недела се одржи референдум за влез на Македонија во Европската Унија, за влез би гласале 77 отсто од граѓаните, а против 17...

Свилановиќ: Застојот на реформите во Западен Балкан може да се надмине преку интеграција во...

„Еден регион – една економија“, може да биде добредојдена новина за земјите од Западен Балкан, но само ако е следена со почеста интеракција од...

Не пропуштајте

СДСМ: Градска болница не прима итни случаи поради расипан лифт

„Порачуваме на Никола Тодоров и на здравствените власти, Градската болница во Скопје веднаш да биде оспособена да прима итни хируршки случаи. За евентуалните последици...