Речиси сите слики на изложба на Модиљани биле фалсификат

Речиси сите слики на изложба на Модиљани биле фалсификат

108
SHARE
МИА

Заштитиниците на правата на потрошувачите во Италија бараат обештетување откако еден експерт заклучи дека речиси сите слики, прикажани во Џенова на изложбата посветена на сликарот Амадео Модиљани, биле фалсификат.

Експретот одреден од судот во Џенова заклучи дека 20 од 21 слика прикажани на изложбата во 2017, се очигледни фалсификати.

Адвокатот за правата на потрошувачите Фурио Труци ги советува посетителите на изложбата да бараат враќање на парите поради измама.

Изложбата е затворена три дена порано од предвиденото, откако тужителите почнаа да ги испитуваат сомнежите на експертите за сликарство поради автентичноста на сликите.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY