„Градски бордел“: Во Амстердам отворен бордел што го водат проститутки

„Градски бордел“: Во Амстердам отворен бордел што го водат проститутки

238
SHARE

Со цел да ги подобрат работните услови, во Амстердам е отворен т.н. „градски бордел“, кој е во сопственост на проститутки.

Според иницијативата, што ја покренало градското собрание, отворени се 14 „излози“ во прочуениот црвен кварт во Амстердам. Ќе бидат вработени околу 40 сексуални работничким бележи „Гардијан“.

Проституцијата во Холандија е легална, а сопствениците на фирми од овој бизнис мораат да добијат дозвола за работа и да ги почитуваат градските правила.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

fifteen − thirteen =