Колумни

Колумни

Што е сега најважно?

Заев и неговите соработници имаат право да бидат горди на таа победа. Сега е извесно дека таа победа разоткри огромни демократски потенцијали кај обичниот...
Бранко Героски

Субвенции за сончогледи

Скопските улици се полни сончогледи. Добра година, одлична берба. На сонцето октомвриско ловат пчели, ја бараат трагата што води до кошницата со медот. Каде...

Никола и Јас во прво лице

Поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ, доколку навистина имаат родољубие и различен поглед на светот од оној на социјалдемократите, ќе треба со цела сила да го отфрлат...
Злате Лозановски

Есента на патријархот Груевски

Таква е есента и на нашиот патријарх, тој симбол на корупцијата, на злото, на омразата и на општествената катастрофа што ја носи неограничената власт...

Каков подвиг!

Го видовме највелелепното издание на граѓанството за кое мислевме дека е мртво. Но, не како хир или како дневен изблик на чувства, реакции и...
Бранко Героски

Преку Курцов од тебе, Никола!

Навикнат секои избори да ги добива со предност од најмалку 100.000 гласови, Никола Груевски до последен миг верувал дека ВМРО-ДПМНЕ ќе однесе голема победа...

Во Белизе е прогласен ден на жалост

Да поднесеше оставка, тој нагло ќе ги зголемеше шансите на кандидатите на неговата партија во вториот круг на гласање, таму кај што ќе го...

Прва контрола по вадењето на вмро туморот од власта!

В недела Македонија мора да се конституира како антивмровско, односно антифашистичко, односно европско и светско мнозинство без пардон, убедливо, категорично. Би било страшно добро...

За живот на сите без Европа, тешко, куме

Сè додека Македонија не стане европска земја, и според сè друго, а не само според географија и етнологија, само две партии и две идеологии...

Препознајте ја слободата: за првпат по 2006 гласате без страв!

Ова е референдум за исфрлање на ВМРО од нашата иднина, во кој вашето скапоцено доверение треба да го дадете на оние што ви овозможија...

Не пропуштајте

Бејл: Хит Леџер во улогата на Џокер бараше навистина да го...

Легендарниот приказ на Џокер во улога на Хит Леџер и денес потсетува на напорите на покојниот актер што подобро да го одглуми негативецот, а...

Придружете ни се Facebook