ДРУШТВО

ДРУШТВО

Рене од „Ало, ало“ погребан во родниот град

Актерот Горден Кеј, кого го паметиме како Рене од „Ало, ало“, беше погребан во неговиот роден Хадерсфилд. Тој сними 84 епизоди од популарната комедија, каде...

Армиско упатство за стриптиз клубови

Британското министерство за одбрана, на своите војници во Естонија им поделило водич со упатства за локалните стриптиз клубови. Војниците на армијата на Британија кои во...

Дос­та е од „машка“ ра­бо­та за жен­ска плата!

Она што не­дос­та­су­ва се ме­на­џер­ски по­зи­ции, од­нос­но же­ни што би уп­ра­ву­вале. Же­ни­те нај­чес­то одат во ус­луж­ни­от сек­тор, но проб­ле­ма­тич­ни се ис­плат­ли­ви­те и про­фи­та­бил­ни по­зи­ции. Же­ни­те...

ЗНМ го под­држа штрај­кот на но­ви­на­ри­те на МПМ

Здру­же­ни­е­то на но­ви­на­ри на Ма­ке­до­ни­ја го под­држа штрај­кот на но­ви­на­ри­те на три­те вес­ни­ка на из­да­ва­чот „Ме­ди­ја принт Ма­ке­до­нија“ и го по­ви­ка ме­наџ­мен­тот на ком­па­ни­ја­та...

Граничниот премин Богородица-Евзони конечно деблокиран

Граничниот премин Богородица-Евзони на македонско грчката граница по 18-дневна целосна блокада од страна на грчките земјоделци е деблокиран. МВР соопшти дека е информирано од грчките...

Кристин Ритер пишува новела

Според „Ентертејнмент викли“, Ритер објавила дека работи на нејзината прва новела од жанрот психолошки трилер. Актерката Кристин Ритер ја гледавме во доста филмови и серии,...

Режисерот на „Вистински детектив“ ќе снима филм за Хирошима

Кери Фукунага работи на филм што детално ќе ја разработи целосната ситуација околу атомската бомба во Хирошима. Филмот е адаптација на книгата „Shockwave“ а Стивен...

Бој Џорџ се исповеда за најмрачниот период од кариерата

Бој Џорџ открива дека некогаш во животот, заробил човек во неговиот стан, го врзал за ѕид и го удирал со синџир. За ова дело, пејачот...

Харвард го „оживува“ долговлакнестиот мамут

Тим на научници и експерти за генетски инженеринг и ембриологија од Харвард, се оптимисти дека ќе успеат да го вратат во живот одамна изумрениот...

Граничниот премин Евзони и понатаму блокиран

АМСМ известува дека освен на граничниот премин Богородица, на останатите патишта низ Македонија, сообраќајот се одвива непречено и нема задржувања на другите гранични премини. Грчките...

Не пропуштајте

СДСМ: Градска болница не прима итни случаи поради расипан лифт

„Порачуваме на Никола Тодоров и на здравствените власти, Градската болница во Скопје веднаш да биде оспособена да прима итни хируршки случаи. За евентуалните последици...