Анализи

Анализи

Кога Нухиу го фати напаѓачот за една недела, што правеа другите министри?

Во статистиките на Здружението на новинари не може да се најде официјална бројка за досегашните напади врз новинари, но може да се сретнат имињата...

Владика на протест – Агатангел: Говорам од свое име и од име на МПЦ

„МПЦ претходно упати и официјално соопштение во кое побара попис на населението и повика на помирување меѓу народот, а и јас, во свое име,...

Од македонската железница останаа само трошки

Тонење Во 1992 година со воз се превезле вкупно 1.875.000 патници, а се пренела 3.995.000 тони стока. Во 2016 година, пак, се превезле 663.000...

Могерини: Иванов да ја повлече одлуката и мандатот да му го даде на Заев

Могерини посочи дека ќе ѝ биде тешко да ги убеди нејзините колеги во ЕУ и НАТО, дека на некој, кој обезбедил парламентарно мнозинство, не...

Со „даночен пуч“ граѓаните се принудени да плаќаат и ДДВ

Сите граѓани што во текот на минатата година оствариле поголем приход од закупнини, авторски хонорари, па и од членувања во надзорни одбори од 1.000.000...

Желeзницата и со нови возови се дави во стари проблеми

Машиновозачите тврдат дека целиот железнички сообраќај се одвива со три до пет локомотиви, дневно. Многу локомотиви стојат и чекаат поправка, од набавените шест нови...

Ахмети му испрати на Заев предлог за албанскиот јазик

Ако партиите ги усогласат ставовите по прашањето за албанскиот јазик и другите прашања, се очекува Ахмети да го свика Централното претседателство за да се...

Гра­ѓа­ни­те не мо­жат да се под­но­ват без кре­дит

На кра­јот од 2015 го­дина, гра­ѓа­ни­те им дол­же­ле на бан­ки­те око­лу 1,9 ми­ли­јар­ди евра, а ве­ќе на кра­јот од ми­на­та­та го­ди­на дол­гот се зго­ле­мил...

Кина и Индија во 2050 година ќе доминираат со светската економија

Очекуваме економскиот раст да биде придвижуван главно од земјите со растечки економии, како Кина, Индија, Бразил, Турција, Русија, Мексико и Индонезија, се вели во...

Нафтена криза нема да има, ОКТА ќе кружи преку Бугарија

Од ОКТА велат дека и покрај зголемените трошоци, ќе продолжат да го снабдуваат пазарот на гориво, користејќи ги сите можни алтернативни начини. Пишува Весна Дамчевска На...

Не пропуштајте

Шпанските скали нема да се градат

Советот на Општина Центар завчера ги стопираше градбите од „Скопје 2014“. Една од нив е катната гаража спроти Музеј на Град Скопје, која не почна...